backup

Liverpoolreiser gjør sitt ytterste for å beskytte personopplysningene dine. Denne erklæringen forklarer hvordan Liverpoolreiser samler inn og bruker personopplysninger. Den informerer også om dine rettigheter i forhold til oss. Du kan alltid ta kontakt med oss ved spørsmål om personvern og personopplysninger ved å sende en e-post til postkasse@liverpoolreiser.no.

Når du benytter deg av Liverpoolreiser tjenester, godkjenner du personvernerklæringen og vår bruk av dine personopplysninger. Du godkjenner også at Liverpoolreiser bruker elektroniske kommunikasjonskanaler til å sende deg informasjon. Det er viktig at du leser og forstår personvernerklæringen før du bruker våre tjenester.

Personopplysningsansvar

Våre retningslinjer for personvern gjelder for tjenester og produkter som tilbys av Travel4Football AS. Liverpoolreiser.no er en del av Travel4Football AS som har det overgripende ansvaret for Liverpoolreisers virksomhet.
Travel4Football AS er ansvarlig for håndteringen av personopplysninger på denne og andre nettsider som drives av Travel4Football AS.

Behandlingsansvar

Travel4Football er behandlingsansvarlig for all behandling av personopplysninger der vi selv bestemmer formålet med behandlingen av opplysningene og de virkemidlene vi benytter til dette. I denne personvernerklæringen kan du lese mer om behandlingene Travel4Football er behandlingsansvarlig for.

Dersom du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller vurderingene vi har gjort, kan du kontakte oss på postkasse@liverpoolreiser.no.

For å kunne tilby våre tjenester, er vi nødt til å bruke personopplysningene dine slik vi beskriver nedenfor. Vi gjør dette med største mulige hensyn til å beskytte dine opplysninger.

Hvilken informasjon samler vi inn?

Informasjon du gir oss. Du kan, indirekte eller direkte, gi oss informasjon om deg selv på mange måter, slik som når du gjennomfører et kjøp hos Liverpoolreiser. Dette kan være:

  • Personlig informasjon og kontaktinformasjon – navn, fødselsdato, personnummer, tittel, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, telefonnummer, osv.
  • Betalingsinformasjon – kreditt- og debetkortinformasjon (kortnummer, utløpsdato, CVV), fakturainformasjon, kontonummer, osv.
  • Informasjon om varer/tjenester – detaljer om varene du kjøper.
  • Informasjon om samhandling mellom deg og Liverpoolreiser – hvordan du bruker tjenestene våre, inkludert nettsiders svartid, nedlastingsfeil, inn- og utgangsmåte, samt leveringsbekreftelser når vi kontakter deg.
  • Informasjon om enheten – f. eks. IP-adresse, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, tidssone, operativsystem, plattform og skjermoppløsning.
  • Geografisk informasjon – din geografiske posisjon.

Informasjonen du gir oss, samt informasjonen om varer/tjenester og finansiell informasjon, er vanligvis påkrevd for å inngå et avtalefestet forhold med oss. Resten av informasjonen vi samler inn er vanligvis nødvendig til andre formål, som forklares nedenfor.

Hva gjør vi med informasjonen?

Tilbyr, utfører og forbedrer våre tjenester. Alle opplysninger brukes til å tilby, utføre og forbedre Liverpoolreiser tjenester. Liverpoolreiser behandler personopplysninger til følgende formål, basert på følgende juridiske grunnlag:

FormålJuridisk grunnlag (“Hvorfor er det nødvendig å samle inn informasjonen”)Automatisk avgjørelse
For å bekrefte din identitet og bekrefte dine personopplysninger og kontaktinformasjonOppfylle våre avtalefestede forpliktelser overfor degJa
For å administrere din bestilling og forholdet til deg som kunde, f. eks. for å oppfylle våre forpliktelser mot deg som følge av eventuelle avtalemessige forhold mellom deg og oss, og for å gi deg informasjon om produkter og tjenester du har bestilt fra oss.Oppfylle våre avtalefestede forpliktelser overfor degJa
For kundeanalyse og administrasjon av Liverpoolreisers tjenester, samt for intern drift slik som feilsøking, dataanalyse, testing, undersøkelser og statistiske formål.Oppfylle våre avtalefestede forpliktelser overfor deg og sikre våre egne legitime interesserJa
For å forsikre at innhold presenteres mest mulig effektivt for deg og enheten du bruker.Overholde gjeldende lover og andre avtalsfestede forpliktelser.Ja
For å gjennomføre risikoanalyser, forhindre bedrageri og risikohåndteringTo carry out risk analysis, fraud prevention and risk management.Overholde gjeldende lover og sikre våre egne legitime interesserJa
For å forbedre våre tjenester og til generell bedriftsutvikling. For å utvikle produkter, og utforske nye forretningsmuligheter.Sikre egne legitime interesserNei

Kommunisere med deg. Liverpoolreiser kan også bruke dine opplysninger for å sende deg periodiske nyhetsbrev og annen kommersiell informasjon om produkter og/eller tjenester og for å utføre kundeundersøkelser gjeldende våre tjester (eks. etter at du har kontaktet kundetjenesten vår) via elektroniske kommunikasjonskanaler og via telefon. Du kan alltid trekke tilbake ditt samtykke for disse formål ved å sende en e-post til postkasse@liverpoolreiser.no.

Hvem kan vi dele informasjonen med?

Vi kan overføre eller dele informasjon om deg til utvalgte tredjeparter, som listes nedenfor. Vi tar alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske hensyn for å sikre at informasjon om deg behandles sikkert og beskyttes i tilstrekkelig grad når den overføres eller deles med slike utvalgte tredjeparter.

Logistikk- og transportbedrifter. Liverpoolreiser kan overføre informasjon om deg til leverandører og underleverandører for å utføre våre avtalefestede forpliktelser overfor deg, og til andre formål som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Leverandører og underleverandører. Liverpoolreiser kan overføre informasjon om deg til leverandører og underleverandører for å utføre våre avtalefestede forpliktelser overfor deg, og til andre formål som beskrevet i denne personvernerklæringen..

Betalingspartnere, Kredittopplysningsbyråer og lignende leverandører. Dine personopplysninger kan deles med kredittopplysningsbyråer og leverandører av lignende tjenester for å bedømme din kredittverdighet når du søker om å betale med en av Liverpoolreiser betalingsmåter, og for å bekrefte din identitet og adresseinformasjon.

Myndigheter. Liverpoolreiser kan oppgi nødvendig informasjon til myndigheter slik som politiet, skattemyndigheter eller andre myndigheter dersom vi er pålagt dette ved lov eller om du har samtykket til det. Et eksempel på lovpålagt deling av opplysninger er for å motvirke hvitvasking og terrorfinansiering.

Avhendelse. I følgende situasjoner kan dele personopplysninger med en tredjepart:

  • Dersom Liverpoolreiser selger eller kjøper virksomheter eller eiendeler, kan personopplysninger deles med den potensielle kjøperen eller selgeren av slik virksomhet eller eiendeler.
  • Dersom Liverpoolreiser eller en vesentlig del av Liverpoolreisers eiendeler blir kjøpt av en tredjepart, kan personopplysninger om Liverpoolreisers kunder utleveres og deles.

Hva gjør vi IKKE med personopplysningene dine? 

Vi kommer ikke til å selge dine personopplysninger til tredjepart uten at vi har din tillatelse.

Hvor lagrer vi personopplysninger?

Vi gjør alltid vårt ytterste for å behandle personopplysninger innenfor EU/EEA. Opplysninger kan imidlertid i visse tilfeller bli overført til, og behandlet i utenfor EU/EEA eller hos en leverandør eller underleverandør. Ettersom Liverpoolreiser er forpliktet til å alltid beskytte dine opplysninger, vil Liverpoolreiser ta alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske hensyn for å sikre at informasjon om deg behandles sikkert og beskyttes i tilstrekkelig grad sammenlignet med, og i tråd med, sikkerhetsnivået som gjelder innenfor EU/EEA.   

Hvor lenge lagrer vi personopplysninger?

Vi lagrer personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle våre avtalefestede forpliktelser overfor deg, og som det er påkrevd i henhold til lovfestede lagringstider. Når vi lagrer personopplysninger til andre formål, slik som for å forhindre hvitvasking, for å oppfylle lover om regnskapsføring og forskrifter om kapitalkrav, lagrer vi personopplysningene bare så lenge det er nødvendig og/eller påkrevd ved lov for hvert formål.

Dine rettigheter til tilgang, endring og sletting

  • Rett til tilgang. Du kan be om en utskrift av opplysningene du vil se, og verifisere de opplysningene vi har om deg. Det koster ingenting å få en slik utskrift.
  • Rett til endring. Du har rett til å korrigere feilaktige eller ufullstendige opplysninger om deg selv.
  • Rett til sletting (“retten til å bli glemt”). Du har rett til å be om at dine personopplysninger slettes dersom opplysningene ikke lenger er nødvendige til det formålet de ble samlet inn for. Derimot kan det finnes juridiske forpliktelser for Liverpoolreiser, som hindrer oss fra å umiddelbart slette deler av dine opplysninger. Disse forpliktelsene stammer fra regnskapsførings- og skatteregler, bank- og hvitvaskingslover, men også fra forbrukerkjøpsloven.
  • Be om tilgang, endring eller å bli glemt. For å få tilgang til, endring eller for å bli slettet sender du en epost til postkasse@liverpoolreiser.no. For å behandle ditt ærende behøver Liverpoolreiser informasjon fra deg som styrker din identitet, slik som ID-handling, førerkort eller kopi av pass.

Informasjonskapsler

På liverpoolreiser bruker vi informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen, samle inn informasjon til markedsføring, og til å utvikle nettstedene. Informasjonen lagres anonymt. I enkelte tilfeller kan visse personopplysninger håndteres av informasjonskapsler på liverpoolreiser.no. For slik håndtering gjelder i tillegg til våre retningslinjer for personvern også våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Hvis du ønsker å klage

Den som mener at en virksomhet bryter personopplysningsloven eller personvernforordningen, kan henvende seg til Datatilsynet. Les mer på Datatilsynets hjemmeside https://www.datatilsynet.no.

Kontakt oss

Dersom du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller vurderingene vi har gjort, kan du kontakte oss på postkasse@liverpoolreiser.no.

Vi i Liverpoolreiser ivaretar personvernet ditt. Vi vil aldri selge informasjonen din og du skal alltid kunne føle deg trygg når du oppgir personopplysninger til oss. Målet vårt med disse retningslinjene er derfor å gi deg en tydelig og gjennomsiktig beskrivelse av hvordan vi samler inn, bruker, viser, overfører og lagrer personopplysninger, slik at du være sikker på at personopplysningene dine er i trygge hender. Ving håndterer alle personopplysninger i tråd med EUs personvernforordning (GDPR).

Personopplysningsansvar

Våre retningslinjer for personvern gjelder for tjenester og produkter som tilbys av Travel4Football AS. Liverpoolreiser.no er en del av Travel4Football AS som har det overgripende ansvaret for Liverpoolreisers virksomhet.
Travel4Football AS er ansvarlig for håndteringen av personopplysninger på denne og andre nettsider som drives av Travel4Football AS.

Behandlingsansvar

Travel4Football er behandlingsansvarlig for all behandling av personopplysninger der vi selv bestemmer formålet med behandlingen av opplysningene og de virkemidlene vi benytter til dette. I denne personvernerklæringen kan du lese mer om behandlingene Travel4Football er behandlingsansvarlig for.

Dersom du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller vurderingene vi har gjort, kan du kontakte oss på postkasse@liverpoolreiser.no.

Hvordan innhenter vi informasjon om deg?

Direkte fra deg. Vi innhenter informasjon om deg som du oppgir når du for eksempel fyller i dine opplysninger i bestillingsskjema for eventuelt å bestille en reise eller tilleggstjeneste, ved personlig kontakt på reisemålene våre eller ved arrangementer. Når du registrerer deg for nyhetsbrev, deltar i en konkurranse, svarer på undersøkelser/avstemninger, stiller et spørsmål på Apollos kunde- og supportforum, sender e-post, ringer eller tar kontakt med Apollos kundesenter. Det kan være opplysninger om deg eller andre personer på bestillingen din. Det kan også være sensitive opplysninger om for eksempel helsetilstand eller allergier.

Gjennom bruk av nettstedet. Vi innhenter informasjon når du benytter tjenestene våre, for eksempel ved å bruke nettsidene våre eller andre digitale tjenester vi tilbyr. Vi innhenter også opplysninger om hvordan du navigerer i tjenesten, hvilke søk du utfører og hvilke reiseprodukter du er interessert i. Via nettsiden vår innhenter vi anonym teknisk informasjon, som for eksempel hvor lenge appen brukes og hvilke sider du ser på, slik at vi skal kunne utvikle og forbedre appen. Les mer i retningslinjene om informasjonskapsler.

Fra tredjepart. Vi innhenter informasjon fra tredjeparter som oppgir personopplysninger om deg eller andre personer i reisefølget, f.eks. om du har bestilt via en forhandler eller om en person gjennomfører en bestilling der du inngår, eller om en annen person har vært i kontakt med oss på vegne av deg. Vi forutsetter at den som oppgir opplysningene har samtykke fra alle de reisende til å oppgi disse personopplysningene til Liverpoolreiser.

Hvilken informasjon innhenter vi?

Liverpoolreiser innhenter følgende informasjon for de formålene vi beskriver nedenfor:

Kontaktopplysninger: F.eks. navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsdata.

Bestillingsinformasjon: Bestillingsnummer, reiseinformasjon (reisemål, reisedato m.m.), informasjon om kjøp (valgt betalingsløsning, gjennomført kjøp m.m.) og eventuelt kjøp av tilleggstjenester som f.eks. transport og utflukter.

Helseinformasjon: Informasjon om helsen din som du selv oppgir, f.eks. sykdommer eller funksjonshemninger. Gjennom å oppgi opplysninger om helsen din og å samtykke til behandling av dem, godkjenner du av vi bruker helseinformasjonen din til å administrere og levere den reisetjenesten du har bestilt.

Brukerinformasjon: Informasjon om enheten din, f.eks. IP-adresse, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, operativsystem, plattform og skjermoppløsning, samt informasjon om din geografiske plassering. Vi innhenter også informasjon om hvordan du interagerer med Apollo, f.eks. hvordan du bruker tjenestene våre, inklusive responstid for sider, nedlastingsfeil, hvordan du nådde og forlot tjenesten, samt leveringsmeldinger når vi kontakter deg. Les mer i retningslinjene for informasjonskapsler om informasjonsinnhenting med sikte på å forbedre brukeropplevelsen din.

Barn: Hvis det er barn med på bestillingen samler vi inn de samme opplysningene om barnet som de voksne.

Hvordan bruker vi informasjonen din?

Alle data brukes for å tilrettelegge, utføre og forbedre Liverpoolreisers tjenester. Liverpoolreiser behandler personopplysninger til følgende formål, basert på følgende lovmessige grunner:

Til administrasjon og levering av reisetjenester
Liverpoolreiser behandler personopplysningene dine for å kunne administrere og levere reisetjenestene, dvs. for å kunne oppfylle avtalen med deg. I dette inngår blant annet å utstede reisedokument, administrere hotell- og flybestillinger, tilleggstjenester, utflukter på reisemålene, gjennomføre betaling og administrere eventuelle endringer før og under reisen din.

For å tilby kundestøtte
Vi kan bruke personopplysninger når du kontakter oss med spørsmål, synspunkter eller f.eks. reklamasjoner for å gi deg den kundestøtten du har rett til i henhold til avtalen du har inngått med oss. Vi behandler personopplysninger som f.eks. navn og bestillingsnummer for å kunne utføre slike serviceforespørsler knyttet til reisen din.

For utsendelse og utlevering av informasjon
Vi bruker personopplysninger til utsendelse og utlevering av informasjon via e-post, sms og/eller telefonsamtaler for å oppfylle avtalen med deg. Dette omfatter blant annet å sende bestillingsbekreftelse, viktig informasjon før og under reisen, tilbud knyttet til reisen, eventuelle endringer og avvik som kan oppstå underveis og betalingspåminnelser.

Kontaktopplysningene dine og bestillingsinformasjonen din brukes også til å sende deg en kundeundersøkelse etter reisen for at vi skal kunne forbedre og utvikle reisetjenesten vår. Det er frivillig å delta i kundeundersøkelsen.

Personopplysningene dine kan lagres på nettstedet hvis du har valgt å logge inn med brukernavn og passordet.

Markedsføring og personifisering
Personopplysningene dine brukes for at vi gjennom direkte markedsføring av våre egne og/eller spesielt utvalgte samarbeidspartneres varer og tjenester skal kunne tilby deg bedre og mer personlige tilbud. Behandlingen av personopplysninger skjer for å oppfylle avtalen med deg og andre berettigede interesser. Her inngår at Liverpoolreiser blant annet kan bruke personifisering til å:

  • Tilpasse nyhetsbrev etter preferanser og behov ut fra brukermønsteret ditt på nettsidene våre (inklusive reisehistorikk).
  • Påvirke hvordan innholdet på nettstedet ser ut når nettopp du besøker oss.
  • Kommunisere via sosiale medier og internettannonsering på andre nettsteder enn liverpoolreiser.no.
  • Les mer i retningslinjene for informasjonskapsler om hvordan Liverpoolreiser bruker personifisering.

Du kan når som helst ved hver markedsføringsmelding avregistrere deg fra å motta markedsføring fra oss.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Liverpoolreeiser lagrer bare personopplysninger så lenge som det er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vår med deg og formålet som opplysningene ble innhentet for, i samsvar med denne personvernerklæringen. Reisehistorikken din, som omfatter kontaktopplysninger, bestillingsinformasjon og helseinformasjon, lagres i to (2) år etter hjemkomstdatoen. Vi lagrer også personopplysninger av andre grunner enn for å oppfylle avtalen vår med deg, f.eks. for å følge regnskapsloven. De lovpålagte kravene avgjør da hvor lenge vi lagrer opplysninger.

Hvis du har registrert deg for å motta nyhetsbrev fra Liverpoolreiser, lagrer Liverpoolreiser personopplysningene dine så lenge du ønsker å fortsette å motta nyhetsbrevet.

Hvem kan vi dele informasjonen din med?

Vi deler opplysninger med hoteller og flyselskaper som vi har samarbeid med. Personopplysningene vi deler er: Bestillingsinformasjon, navn, fødselsdato, kjønn, kontaktinformasjon, kundekommunikasjon, hotellinformasjon, avviksinformasjon (flytider, flyforsinkelser, bytte av hotell). Sensitive personopplysninger som assistanse ved spesielle behov/nedsatt funksjonsevne (HCP) kan også be delt ved behov.

Dine personopplysninger kan også, ved behov, deles med juridiske funksjon.

Leverandører av reiserelaterte tjenester
Overføring skjer til samarbeidspartnerne våre innenfor reisebransjen for å administrere og levere den reisetjenesten du har bestilt av oss. Vi deler personopplysninger med disse for å kunne levere tjenesten:

Reisebyråer og digitale partnere,
Når du bestiller reisen din gjennom et reisebyrå som vi samarbeider med, enten i en butikk eller online, er det sannsynlig at du oppgir personopplysninger til reisebyrået. Når bestillingen gjøres gjennom et reisebyrå, sender vi enkelte personopplysninger, for eksempel bestillingsnummer, til dem for å bekrefte bestillingen.

Personopplysningene er hver enkelt part ansvarlig for å håndtere i samsvar med partens egen personvernerklæring. Vi er ikke ansvarlige for reisebyråets egen behandling av personopplysninger du har oppgitt til dem.  

Hotell,
Når du bestiller en reise fra Liverpoolreiser, tilbyr vi flere ulike reisemål og hoteller. Hotellet må ha visse personopplysninger for å kunne gjennomføre og bekrefte rombestillingen. Det dreier seg om opplysninger som navn, fødselsdato, alder og kjønn. 

Flyselskap,
Flyselskapet trenger visse opplysninger for å kunne gjennomføre reisen din, f.eks. navn, alder og i noen tilfeller kjønn. Disse personopplysningene overføres direkte til flyselskapet med passasjerlister.

I enkelte tilfeller leier flyselskapet inn eksterne aktører som utfører tjenester på flyplassen, som f.eks. bagasjehåndtering og innsjekking. En slik aktør vil kunne få tilgang til personopplysninger som kreves for å kunne gjennomføre tjenesten.

Andre parter,
Vi har samarbeidspartnere som håndterer bestillinger av reiserelaterte tjenester, for eksempel transport. Disse får de personopplysningene de trenger for å kunne levere den bestilte tjenesten. Det er opplysninger som f.eks. navn, e-post og hotell adresse for å kunne bekrefte bestillinger.

Avtalepartnere og IT-leverandører
Vi bruker eksterne leverandører som lagrer og håndterer personopplysninger på våre vegne, som f.eks. leverandører av IT-tjenester og -systemer, internettanalyseselskaper, kundeundersøkelser, betalingsløsninger og gavekorthåndtering. Vi deler også informasjonen din med enkelte utvalgte samarbeidspartnere for at de skal kunne hjelpe oss med å tilpasse tilbud og markedsføring for deg.

IT-tjenester og -systemer,
Vi benytter et antall interne og eksterne systemer for å håndtere personopplysninger, f.eks. bestillingssystem og økonomisystem. Opplysningene behandles i disse systemene for blant annet å kunne levere og administrere reisen din, håndtere henvendelser til kundestøtte og levere andre relaterte tjenester, som utflukter eller flyplasstransport.

Internettanalyseselskap,
For at du som bruker skal få en så god opplevelse som mulig på nettsidene våre bruker vi eksterne leverandører for å hjelpe til med personifisering, analyse av brukeratferd og tilbakemelding fra brukere på nettsidene våre. Opplysningene som håndteres er primært opplysninger vi får gjennom informasjonskapsler. Les mer i retningslinjene for informasjonskapsler.

Betalingsløsninger,
Liverpoolreiser bruker eksterne betalingsleverandører, Nets og Paypal, for å håndtere betalinger og refusjoner. De får tilgang til ordre og personopplysninger som trengs for å gjennomføre tjenesten, som f.eks. betalingsinformasjon og i noen tilfeller navn. Dette er nødvendig for at vi skal kunne levere reisen din eller behandle en reklamasjon.

Facebook,
Liverpoolreiser benytter seg av Facebook sine bedriftsverktøy på våre nettsider. Dette innebærer at Facebook kan benytte cookies, «web beacons» eller andre teknikker for å samle inn eller ta i mot informasjon som Facebook senere kan analysere og bruke for å målrette annonsene sine og gi deg relevant reklame. Les mer om hvordan du unngår Facebook sine cookies og andre lagringsteknikker i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Dine rettigheter

Behandling av personopplysninger som er nødvendig for å kunne oppfylle avtaleforpliktelsene våre overfor deg, eller for etterlevelse av lovpålagte krav, er tillatt uten samtykke.

For at vi skal kunne innhente og behandle personopplysningene dine til andre formål, kreves det imidlertid at du samtykker til slik behandling. Du gir automatisk samtykke til behandling av personopplysningene dine når du bruker tjenestene våre på liverpoolreiser.no eller ved kontakt med våre reiserådgivere.

Informasjonskapsler

På liverpoolreiser.no bruker vi informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen, samle inn informasjon til markedsføring, og til å utvikle nettstedene. Informasjonen lagres anonymt. I enkelte tilfeller kan visse personopplysninger håndteres av informasjonskapsler på liverpoolreiser.no. For slik håndtering gjelder i tillegg til våre retningslinjer for personvern også våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Hvis du ønsker å klage

Den som mener at en virksomhet bryter personopplysningsloven eller personvernforordningen, kan henvende seg til Datatilsynet. Les mer på Datatilsynets hjemmeside https://www.datatilsynet.no.